İçeriğe geç

Malatya Arapgir Nüfusu Ne Kadar

Malatya Arapgir kaç?

Malatya Arapgir Merkez arası mesafe yaklaşık 120 kilometredir. Malatya Arapgir Merkez arası süre yaklaşık 1 saat 30 dakikadır. Malatya Arapgir minibüsleri haftanın 7 günü çalışmaktadır.

Malatya Arapgir neyi ile ünlü?

Arapgir aslında üzümleriyle ünlüdür. Hasat mevsimi Ağustos ayının sonudur. Bu tarihlerde ziyaret ederseniz, Arapgir size çok güzel anılar bırakacaktır.

Malatya Arapgir ismi nereden gelmiştir?

Arapgir’in, Çubuk adlı bir komutan tarafından esir alındığı ve etrafının iki komutan tarafından sarıldığı, komutanlardan birinin adının Cihangir, diğerinin adının Arap Mehmet olduğu, Cihangir’in şehit edildiği ve başkomutanının da “Arap Gir” emrini verdiği rivayet edilmektedir. Ve şehrin ismi o günden sonra Arapgir olarak kalmıştır.

Arapgir nereye yakın?

Kuzeyinde Erzincan iline bağlı Kemaliye ilçesi, güneyinde Sivas iline bağlı Divriği ilçesi, güneyinde Elazığ iline bağlı Ağır ve Keban ilçeleri, batısında ise Arguvan ilçesi yer almaktadır.

Arapgir’in nüfusu kaç?

Malatya ili Arapgir ilçesine bağlı 2023 ilçesinin toplam nüfusu 10641’dir. MALATYA ili ARAPGİR ilçesinin toplam erkek nüfusu 5513, Malatya ili Arapgir ilçesinin toplam kadın nüfusu ise 5128’dir. Merkez ilçesinin nüfusu 10641 olup bunun 5513’ü erkek, 5128’i kadındır.

Arapgir Alevi mi?

Arapgir-Kemaliye hattına geldiğinizde mutlaka aracınız olması gerekiyor. Bölgenin jeolojik yapısı nedeniyle yerleşim yerleri birbirinden ayrılmış durumda. İlçeye 15 km uzaklıktaki bu Alevi köyü, orijinal yapısını kaybetmemiş olması nedeniyle görülmeye değer yerlerden biri.

Arapgir’de ne yenir?

Arapgir’de ne yenir sorusunun cevabı tandır kebabıdır. Bu kebap evde değil, pazarda yapılır. Bu geleneğin kökleri Selçuklu dönemine kadar uzanır. Hatta yörede bu kebap hakkında bir söz bile vardır: “Yiyen şişman, yemeyen pişmandır.”

Arapgirde ne yetişir?

Ayrıca ilçemizde sumak, kapari, kekik, salep, böğürtlen (zerdaçal) ve daha birçok endemik bitki türü serbestçe yetişmektedir.

Arapgir en soğuk kaç derece?

Arapgir bölgesinde yazlar sıcak, kurak ve açık, kışlar ise dondurucu, karlı ve kısmen bulutludur. Yıl boyunca sıcaklıklar genellikle -6°C ile 33°C arasında değişir, nadiren -13°C’nin altına ve 36°C’nin üzerine çıkar.

Arapgir nerenin ilçesidir?

1834 yılında Diyarbakır’a, 1874 yılında Elazığ’a bağlanan Arapgir’de belediye kurulmuş, 1888 yılında ilçe olmuştur. Cumhuriyet döneminde 1927 yılında Malatya iline bağlanarak ilçe olmuş, günümüzde de ilçe merkezi olarak varlığını sürdürmektedir.

Malatya’nın kökeni nereden gelir?

Etimoloji. Malatya ismi Kültepe tabletlerinde Melita, Hitit tabletlerinde ise “Maldia” olarak geçmektedir. Malatya isminin kökünün Hititçe’de “bal” anlamına gelen “melid” kelimesinden türediği ve Hitit yazıtlarında “öküz başı ve ayağı” olarak ifade edildiği belirtilmektedir. “Melit+ava” “bal diyarı” anlamına gelmektedir.

Mirliva Ahmet Bey kimdir?

Mirliva Ahmed Avni Paşa, Ahmed Lortkipanidze veya Seryaver Avni Paşa (1878-1 Şubat 1934), Mehmed’in yaverliğini ve Bahriye Nazırlığını yapmış VI. Osmanlı askeri ve devlet adamı. 1878’de Batum’un kıyı kasabası Çakvi’de Gürcü asıllı Şahinbaşoğlu (Lortkipanidze) ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Malatya Arapgir neyi meşhur?

Arapgir asma yaprağı ve yağlı etten yapılan dürümün yöresel adı dolamadır. Düğünlerde kızın damat evine gönderdiği gelin helvası mutlaka denenmesi gereken yöresel bir tatlıdır.

Arapgir depremden etkilendi mi?

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Arapgir’de ekipler hasar gören evlerde incelemelerde bulundu.

Arapgirden ne alınır?

Arapgir’de ne satın alınır: Üzümler şarap ve pekmez yapımında kullanılır ve ilkbaharda bağlarda ilk asma yaprakları toplanır, kaynatılır, tuzlanır ve turşu yapılır. Yapraklar Arapgir’in lezzetli dolmaları için bu şekilde saklanır.

Malatya Arguvan arası kaç kilometre?

Malatya Arguvan arası kaç kilometre? Malatya Arguvan arası kaç kilometre? 72 km Malatya Arguvan arası kaç saat?

Malatya Arapgir depremden etkilendi mi?

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Arapgir’de hasar gören evler ekiplerce incelendi. Depremin ilk dakikasından itibaren olay yerinde bulunan Arapgir Belediyesi ekipleri, depremin yaralarını sarmak için gece gündüz çalışıyor.

Arapgir nerenin ilçesidir?

1834 yılında Diyarbakır’a, 1874 yılında Elazığ’a bağlanan Arapgir’de belediye kurulmuş, 1888 yılında ilçe olmuştur. Cumhuriyet döneminde 1927 yılında Malatya iline bağlanarak ilçe olmuş, günümüzde de ilçe merkezi olarak varlığını sürdürmektedir.

Arapgir Spor kaçıncı ligde?

Bölgesel Amatör Ligi#TakımY10Besni 02 Spor Besni 02 Spor511Elbistanspor1212Arapgirspor613Dersimspor511 daha fazla satır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Talebe Escort