İçeriğe geç

Besi Hayvana Ne Verilir

Besi hayvanına ne yedirilir?

Sığır Eti Sığırlarının Beslenmesi Büyüme mevsimi boyunca hayvanlara kaba yem olarak yeşil mısır taneleri ve çayır baklagil karışımları verilebilir. Bu yeşil yemler bazen mevcut kuru kaba yemle birlikte verilebilir. Bu bağlamda saman en yaygın kullanılan yemlerden biridir.

Besiye çekilen danaya ne verilir?

Konsantre olarak, mısır besi yeminin %35’ini, yani 3,5 kg. Mısır ezmesi, 1 kg. Arpa ezmesi, 1,5 kg buğday ezmesi veya elinizde bulunan herhangi bir tahıl yemini kullanabilirsiniz. En az 2,5 kg kaba yem. Mısır silajı, kalan 1 kg saman ve kuru ot eklenerek tamamlanabilir.

Büyükbaş besi hayvanı nasıl beslenir?

Hayvanın her 100 kilo canlı ağırlığı için 1,5-2 kilo taze veya konsantre yem verilir. Bu tür beslemeye münhasır besleme denir. Bu tür beslemenin başlangıcında, hayvanlar yeme yavaş yavaş alıştırılmalıdır.

Besi rasyonu nasıl olmalı?

Besleme uygulaması olarak besi döneminin başında (hayvanlar besi çiftliğine ilk girdiğinde) 100 kg canlı ağırlığa 1 kg konsantre ve serbest ot verilmelidir. Besi süreci ilerledikçe konsantre miktarı kademeli olarak 50 kg canlı ağırlığa 1 kg konsantre olacak şekilde ayarlanmalıdır.

Besi yemleri nelerdir?

Yağlar özellikle sığırlarda enerji olarak iyi kullanılır. Sığır rasyonlarındaki konsantre yem bileşenleri; buğday, arpa, mısır, yulaf, kepek, çavdar, darı, kurutulmuş şeker pancarı, pekmez, MSP, üre ve yem yağıdır.

Besi hayvanına tuz verilir mi?

Aslında, tüm memeliler hayatta kalmak için diyetlerinde tuza ihtiyaç duyarlar. Tuz; terde, gözyaşında ve kanda bulunur ve bu da onu yaşamın temel bir bileşeni yapar. Bu nedenle, hayvanların sodyum ihtiyaçlarını karşılamak için diğer minerallerle birlikte tuza ihtiyaç duymaları oldukça normaldir.

Besi hayvanına şeker verilir mi?

Şeker pancarı küspesi ile yağlandırma: Şeker endüstrisinin bir yan ürünü olan ve kuru ve taze olarak tüketime sunulan pancar küspesi, enerji açısından zengin bir yemdir. Genellikle et sığırları için kullanılır.

Besi hayvanına yeşil ot verilir mi?

Yeşil otlar, hayvan yemlerinden biridir çünkü hayvanlar için çok önemli bir besin kaynağıdır. Yeşil otlar genellikle çayırlarda, meralarda veya özel olarak oluşturulmuş meralarda bulunur. Yeşil ot, hayvanlar ve diğer hayvanlar için doğal besin kaynaklarından biridir.

Besi danası kaç ay beslenir?

Birinci besi biçiminde, hayvanlara 15-20 gün boyunca 250-300 kg civarında ağırlıkta besi materyali yedirilir ve daha sonra yoğun besi yemi (80-90% konsantre, 10-20% kaba yem) ile beslenirler. Besi 5-8 ay sürer ve hayvanlar 1200 kg’a kadar besiye alınır. 550 kg ağırlığa ulaşıp günde 1300 gr canlı ağırlık artışına ulaştıklarında şehre gönderilirler.

1 dana günde kaç kilo yem yer?

Günlük konsantre yem miktarı hayvanların canlı ağırlığına bağlı olarak 4-10 kg arasında değişmektedir. Yoğun öğünlere ek olarak aynı miktarda günlük 0,5-1 tablet verilmektedir.

Beside kuru madde nedir?

Kuru madde, yemdeki tüm su çıkarıldığında kalan yem kısmıdır. Kuru madde enerji, protein, lif, vitamin ve mineral içerir. Kuru maddeyi ölçmek için; İlk olarak yem örnekleri tartılır.

12 aylık dana kaç kg gelir?

12 ay sonraki canlı ağırlık: Erkek: 292 kg; Dişi: 167 kg. Buzağı doğum ağırlığı: Erkek: 24 kg; Dişi: 22 kg. Canlı ağırlık artışı: 1062 gr/gün. Karkas verimi: %57.

Besi için mısır mı arpa mı?

Çok fazla kaba yemle beslendiğinde, göbek geniş görünür ve hayvan sanki fazla kilolu gibi görünür, ancak uzun süre arpa ve mısırla beslenmezse, verilen ağırlığı koruyamaz. Günde 4-5 kg’a kadar tahıl yemi beslerken, ezilmiş arpa verebilirsiniz. Daha fazla beslemek istiyorsanız, mısır tozu verin.

Besi hayvanına kepek verilir mi?

Kepek kolayca bulunabilen bir yem kaynağıdır. Ancak, onu sadece samanla karıştırıp hayvanlara yedirmek yeterli değildir. Pancar posasının kullanıldığı besi rejimlerinde, fosfor açığını kapatmak için kepek kullanılmalıdır. Hayvanlara verilen kepek kalın olmalıdır.

Besideki hayvana yonca verilir mi?

Bitki türleri: Yonca, korunga ve baklagiller, çayır ve mera otları, kök bitkilerinden hayvan pancarı ve yem bitkisi kolzası gibi tüm yabani ve kültür bitkileri en yüksek kaliteli yem bitkisi türleridir.

Besi hayvanına buğday verilir mi?

Buğday kepeği, sığır ve süt sığırlarının rasyonlarında yaygın olarak kullanılan bir yem bileşenidir. Sığır ve at yetiştiriciliğinde tercih edilen buğday kepeği, hayvanlar için büyük önem taşıyan bir yemdir. Buğday kepeği ayrıca pelet kalitesini de artırır.

Besi hayvanına kepek verilir mi?

Kepek kolayca bulunabilen bir yem kaynağıdır. Ancak, onu sadece samanla karıştırıp hayvanlara yedirmek yeterli değildir. Pancar posası kullanılan besi rasyonlarında, fosfor açığını kapatmak için kepek kullanılmalıdır. Hayvanlara verilen kepek kalın olmalıdır.

Besi hayvanına şeker verilir mi?

Şeker pancarı küspesi ile yağlandırma: Şeker endüstrisinin bir yan ürünü olan pancar küspesi, hayvan tüketimi için kuru ve taze olarak sunulan, yüksek enerji içeriğine sahip bir yemdir. Genellikle et sığırları için kullanılır.

Besi hayvanına ekmek verilir mi?

Yem kokmamalı, küflenmemeli veya yabancı maddelerle kirlenmemelidir. Yem değişiklikleri bir haftadan kısa sürede yapılmamalıdır. Aşırı karbonhidratlar (nişasta ve şeker içeren patatesler, un, ekmek, şeker pancarı, pekmez vb.), kokulu yem ve yiyecek atıkları verilmemelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Talebe Escort