İçeriğe geç

Manisanın En Uzak Ilçesi Hangisi

Manisa’nın en büyük ilçesi neresidir?

En büyük yüzölçümüne sahip ilçeler Akhisar (1706 km2), Demirci (1452 km2), Salihli (1220 km2) ve 274 km2’lik alanıyla Demirci ve 294 km2’lik alanıyla Köprübaşı olup, ilin en küçük ilçeleridir (Tablo 2).

Manisa’nın en gelişmiş ilçesi hangisidir?

Manisa’nın Selendi ilçesi 973 ilçe arasında 659. sırada yer aldı. Buna göre Yunusemre 1.581 değerle Manisa’nın en gelişmiş ilçesi oldu. Yunusemre Türkiye’nin en gelişmiş 68. ilçesi oldu. Salihli Manisa’nın üçüncü en gelişmiş ilçesi ve 0.616 değerle Türkiye’nin 197. ilçesi oldu.

Manisa’nın merkez ilçesi neresi?

Manisa’nın 17 ilçesi bulunmaktadır. Merkez ilçeler: Şehzadeler. Yunusemre.

Manisa’nın eski adı ne?

Manisa İli; Osmanlı İmparatorluğu döneminde Saruhan Sancağı olarak idari yapıya katılmış, 1923 yılında Cumhuriyetin ilanıyla Saruhan İli olarak kurulmuştur. Daha sonra ismi 1927 yılında Manisa olarak değiştirilmiştir.

Manisa mı daha büyük İzmir mi?

Toplam nüfus bakımından İzmir’den sonra ikinci sıradadır. Yüzölçümü bakımından ise Ege Bölgesi’nin en büyük ilidir.

Manisa Yunusemre hangi ilçeye bağlıdır?

İdari Yapı İlçe, 12 Kasım 2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen 6360 sayılı Kanunla Manisa merkez ilçesinin iki ilçeye bölünmesiyle oluşturulmuştur.

Türkiye’nin en gelişmiş ilçesi neresi?

Araştırmaya göre Şişli, Türkiye’nin en gelişmiş ilçesi oldu. En gelişmiş ilk 10 ilçe sıralamasında İstanbul’dan 7, Ankara’dan 2 ve Bursa’dan 1 ilçe yer alıyor. Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Türkiye genelindeki listede 30. sırada yer alarak Denizli’nin en gelişmiş ilçesi oldu.

Manisa’da kaç tane köy vardır?

On dört ilde büyükşehir belediyesi ve yirmi yedi ilçe kurulmasını ve bazı kanun ve kararnamelerde değişiklik yapılmasını öngören 6360 sayılı Kanunla, ilçelere bağlı 85 belediye ve 781 köy kentsel ilçeye dönüştürülmüştür.

Manisa neden değerli?

Gelişmiş sanayisi, organize sanayi bölgeleri, çevre dostu ve güçlü sanayi altyapısıyla ödüllü bir yatırım şehri olan Manisa, stratejik konumu, zengin doğal kaynakları, hızlı lojistik imkânları, etkin iş gücü ve geniş pazar olanaklarıyla yatırımcılar için cazibe merkezi konumundadır.

Manisa neyi meşhur?

Türkiye üretiminin %85’i şaraplık üzümlerin anavatanı olarak kabul edilen Manisa’da yetiştirilmektedir. Üzüm meyveleri aynı zamanda en önemli tarım ürünüdür. Manisa’da yetiştirilen diğer meyveler arasında şeftali, kiraz, kayısı, zeytin, badem, armut, ceviz, kestane ve nar bulunur. Manisa, ünlü kavun ve karpuzlarıyla Türkiye’de dördüncü sırada yer almaktadır.

Manisa denize yakın mı?

Konum: Manisa, kıyısı olmayan ancak kıyıya en yakın olan Batı Anadolu ilidir. Coğrafi olarak Ege Bölgesi’nin ortasında ve kuzeyinde, batıda Ana Ege Bölgesi’nde ve doğuda İç-Batı Anadolu Bölgesi’nde yer alır. Gediz Havzası’nın çoğu ilin sınırları içindedir.

Turgutlu nereye bağlıdır?

Manisa iline bağlı Turgutlu ilçesi; doğusunda Ahmetli, güneyinde Ödemiş ve Bayındır, kuzeyinde Akhisar, batısında İzmir ve Manisa illeri ile komşu olup, ilçe merkezinin güneyinden E-23 (İzmir-Ankara) karayolu, kuzeyinden ise İzmir-Uşak – Afyon demiryolu geçmektedir.

Manisa hangi Türk boyundan?

Saruhanoğulları Beyliği, Afşar kabilesinin Saruhanlı koluna aittir. Bazı kaynaklar, Er Saru veya Saruhan adlı bir Harezm emirinin Selçuklu devletinde görev yaptığını iddia etmektedir. Bu kişinin oğlunun adının Alpağı olduğu ve Saruhan Bey’in Alpağı’nın oğlu olduğu söylenmektedir.

Manisa’yı kim kurdu?

Manisa’nın Yunanistan’ın Teselya Bölgesi’ndeki Pelion yakınlarından göç eden Magnetler tarafından kurulduğu tahmin edilmektedir. Bölge M.Ö. 1450-1200 yılları arasında Hititlerin etkisi altına girmiştir.

Manisa Türk ismi mi?

Manisa. Spil Dağı eteklerinde bulunan Lidya şehri, adını Yunanca Magnesia kelimesinden almıştır. Bazı kaynaklar, şehre Magnesia isminin manyetik çekim gücüne sahip taşlar nedeniyle verildiğini söyler. Şehir Türk egemenliğine girince ismi Manisa olarak değiştirilmiştir.

Akhisar nüfusu kaç 2024?

Türkiye İstatistik Kurumu’na göre Akhisar’ın nüfusu bir önceki yıla göre 1393 kişi arttı. TÜİK’in 6 Şubat 2024 tarihli verilerine göre geçen yıl 177.419 olan Akhisar’ın nüfusu bu yıl 178.812’ye yükseldi.

Manisa Akhisar’ın nüfusu kaç?

Akhisar ilçesinin nüfusu 9 belde ve 86 köy dahil olmak üzere yaklaşık 171.000’dir (2018). İlçe merkezinde 100.000’den fazla kişi yaşamaktadır.

Manisa Turgutlu’nun nüfusu ne kadar?

Nüfus ve DağılımMANİSA İLÇELERİNE GÖRE NÜFUSUYılİlçeİlçe Nüfusu2023Şehzadeler166.5412023Turgutlu177.0712023Yunusemre270.

Alaşehir nüfusu kaç 2024?

Kaynak: .tr, 2024 ve 51.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Talebe Escort