İçeriğe geç

Kapıda Ödeme Ödenmezse Ne Olur

Kapıda ödemeli gelen kargoyu almazsam ne olur?

Kargo sahibi kargosunu bu süre içerisinde teslim almazsa, kargo şirketi genellikle nakliye ücreti ve depolama ücreti gibi ek maliyetler talep edecektir. Kargo sahibinin kargosunu teslim alamadığı durumlarda, kargo şirketiyle iletişime geçerek kargonun durumunu öğrenebilir.

Kapıda ödeme almak zorunlu mu?

Tüketicilerin sipariş edilen ürünleri kapıda ödeme ile almaları gerekmez. Bunu yapma zorunluluğu yoktur ve müşteri isterse siparişi satın almaktan vazgeçebilir. Bu, tüketicinin ürünü almaması durumunda kargo masraflarını ödemek zorunda olmadığı anlamına gelir.

Kapıda ödeme tehlikeli mi?

Kapıda ödeme, güvenlik nedeniyle oldukça kullanışlı bir ödeme seçeneğidir, çünkü kullanıcılar yalnızca ürünlerini teslim aldıktan sonra ödeme yaparlar. Güvenliğin yanı sıra, sipariş ettikleri ürünün ulaşmayacağına inanan kullanıcılar yalnızca ürünü teslim aldıktan sonra ödeme yapmayı tercih ederler.

Kargo almadım diye icra gelir mi?

İstanbul’daki bazı hukuk bürolarından arayanlar, uzun süredir tebligat gelmediği için icra takibi başlatıldığını, 100 ile 200 TL arasında bir ödeme yapılması halinde dava sürecinin durdurulacağını söylüyor.

Kargo almamanın cezası var mı?

“TUZAKLARA DÜŞMEYİN” Kargo teslim alınmazsa göndericiye iade edilir. İnternet üzerinden alışverişlerde tüketici, siparişi verdikten sonra teslimat anına kadar vazgeçme hakkına sahiptir ve teslim almış olsa bile teslimat tarihinden itibaren 14 gün içinde koşulsuz, ceza ödemeden ve masraf ödemeden iade etme hakkına sahiptir.

Alıcı tarafından alınmayan kargo ne olur?

Alıcıya ulaşamadığımız durumlarda kargonuz; teslimat şubesine ulaştığı tarihten itibaren 3 gün şubede bekletilir. Alıcının isteği dışında kargo 3 gün sonra göndericiye iade edilir.

Kapıda ödeme olayı nasıl oluyor?

Kapıda ödeme sistemi, tüketicilerin kargo teslimatı sırasında kargo görevlisi aracılığıyla çevrimiçi alışveriş yapmalarına olanak tanıyan bir sistemdir. Kargo şirketinin anlaşmasına göre tüketiciler, kargo teslimatı sırasında kargo görevlisine ödemelerini nakit veya kredi kartıyla yapabilirler.

Kapıda ödemeli kargo kontrol edilir mi?

Kargo şirketlerinin bu eylemleri tüketicilerin haklarını kullanmalarına olanak tanımıyor. Çünkü müşteri kapıda ödeme, kredi kartı veya havale/EFT ile sipariş vermiş olsun, kargoyu teslim almadan önce inceleme hakkına sahip.

Kapıda ödeme şartları nelerdir?

Kapıda ödeme seçeneğini tercih eden tüketiciler online ödeme yapmazlar. Kargo şirketi kargo teslimatı sırasında şirket adına ürünün fiyatını tahsil eder. Tüketici kargoyu teslim alırken kargo şirketine ödeme yapar.

Kapıda ödemeli kargo kaç gün bekler?

Bu esnada kurye alıcıya en yakın şubeden siparişini alabileceğini bildiren bir mesaj bırakır. Alıcı bu sefer ürünü şubeden teslim alırken aynı zamanda şubede ürün bedelini de öder. Alıcı gelip kargoyu almazsa kargo 3 gün sonra şirkete iade edilir.

Kapıda ödeme ücreti ne kadar?

Ürünün teslim alınması siparişin satıcıya teslim edilmesinden sonra 3 iş günü içerisinde gerçekleşecektir. Genellikle işlem ücreti 5 ile 10 TL arasında değişmektedir. Bu ücreti düştükten sonra ilgili tutar hesabınıza aktarılacaktır.

Kargo kapıda ödeme anlaşması nasıl yapılır?

Şirketlerin kargo şirketleriyle kapıda ödeme sistemi konusunda anlaşmaları gerekmektedir. Kapıda ödeme sistemi kayıt formunu doldurduktan sonra belirttiğimiz belgelerle kargo şirketine ulaşın. Başvurunuz kargo şirketi tarafından incelenecektir.

Kapıda ödeme almayınca ne olur?

Tüketiciyi kargo masrafları ile yüklemek, tüketici koruma hukukunun sistematik yaklaşımına da aykırıdır. Bu nedenle, kapıda ödemeli mesafeli satışlarda mal teslim alınmadığı takdirde, cayma hakkı konusunda açık bir talimat olmasa bile, kargo masraflarından satıcı sorumludur ve kargo masrafları tüketiciye yüklenemez.

İcra mesajı nasıl gelir?

Bir kişiye karşı dava açılması veya icra takibi başlatılması halinde, UYAP bilgi sistemi ilgili kişiye hakkında açılan dava hakkında ücretsiz mesaj göndermektedir.

Satıcı iade kargoyu almazsa ne olur?

İade kargomu teslim almazsam ne olur? Mesafeli sözleşme kurallarına göre iade ettiğiniz ürünü geri almakla yükümlüsünüz. Bu şekilde ürün teslim almamaya devam ederseniz üyeliğiniz geçici olarak askıya alınabilir veya tamamen sonlandırılabilir.

Alıcı ödemeli kargo evde bulamazsa ne olur?

Görevlimiz alıcının adresinde kimseyi bulamazsa, bir “Kargo Bildirim Notu” bırakacak ve gönderiyi şubeye iade edecektir. Bu durumda, gönderinin alıcı veya onun atadığı bir kişi tarafından 3 gün içinde ilgili şubeden alınması gerekmektedir.

Alıcı ödemeli kargoda alıcı ödemezse ne olur?

1-) GÖNDEREN tarafından gönderim yapılması ve kargo masraflarının alıcı tarafından ödenmesi durumunda, alıcı kargo masraflarını ödemediği takdirde teslimat yapılmayacaktır. GÖNDEREN, teslimat talimatsız yapılsa bile kargo masraflarını ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Ödeme sorunlarından kaynaklanan gecikmelerden ve anlaşmazlıklardan sorumlu değildir.

Kargo kapıda iade edilir mi?

Kargo firması teslimat için geldiğinde ürünü teslim almamayı ve kapınıza iade edilmesini seçebilirsiniz. İadenin gerçekleşmesi için ürünü açmamalı veya ürünle birlikte gelen teslimat notunu imzalamamalısınız.

Kargo şubeden alınmazsa para iadesi olur mu?

Şubeye ulaşmayan gönderiler, gönderici numarası belirtilerek 3 iş günü içerisinde ilgili şubeye iade edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir